Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-"ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ" ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Πιστεύω πως οι περισσότεροι είδαμε στην τηλεόραση τα ντροπιαστικά πλάνα από την γιορτή που διοργάνωσε ο δήμος θεσσαλονίκης για το πάσχα , όπου γέροι άνθρωποι συνωστίζονταν μέχρι ασφιξία για ένα κομμάτι φαγητό . Το γεγονός ότι βρέθηκε ένας νέος "άνθρωπος" ο οποίος επιτέθηκε σε γερόντους που περίμεναν την σειρά τους για αυτό το λιγοστό φαγητό , πραγματικά με γεμίζει οργή γι'αυτόν που το έπραξε αλλά περισσότερο για αυτούς που κυβερνούν και έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε τόση εξαθλίωση !

Πιστεύω ότι , ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος βεβαίως επιλέγει να είναι κάτοικος του πανοράματος και όχι της θεσσαλονίκης όπως είναι γνωστό , δεν θα μπορούσε να προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη στην φιέστα που ετοίμασε ! Και αυτό είναι φυσικό γιατί ο κύκλος με τον οποίο συναναστρέφεται ποτέ δεν αντιμετώπισε την φτώχια και την ανέχεια , ούτε μπορεί να αφουγκραστεί από εκεί που βρίσκεται το τί περνά ο απλός δημότης της πόλης που δεν ζει στα ακριβά ρετιρέ !!!

Ως εδώ του δίνω όλα τα ελαφρυντικά , αυτός είναι τί να κάνουμε , δεν μπορεί να νοιώσει το τί γίνεται στην κοινωνία . Δεν φταίει αυτός . Φταίνε μόνο αυτοί που τον επέλεξαν !

Τέλος όμως οι δικαιολογίες , γιατί σήμερα το πρωί τον άκουσα στο πρωινό πρόγραμμα του MEGA , να δηλώνει πως " δεν έγινε τίποτα , οι κάμερες επέλεξαν να δείξουν ένα μεμονωμένο περιστατικό , αντί να δείξουν τον δήμαρχο που χόρεψε μαζί με τους δημότες και πέρασαν καλα . " και το καλύτερο " οι θεσσαλονικείς έφαγαν , χόρεψαν και φιληθήκαν" . Κατόπιν πίεσης από τους δημοσιογράφους για το περιστατικό είπε " Όντως το πρόβλημα της φτώχειας είναι υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί , αλλά είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό , πρόβλημα παγκόσμιο " .

Το συμπέρασμα λοιπόν . Δεν σε κατηγορώ δήμαρχε γιαυτά που είσαι ανίκανος να κάνεις , σε κατηγορώ γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλα είναι καλά , ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που χόρεψες και αντί να προβληματιστούμε για την κατάντια μας να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι φάγαμε , χορέψαμε και φιληθήκαμε από ευτυχία . Θέλεις να είμαστε ηλίθιοι για να είσαι εσύ πετυχημένος δήμαρχος ! Αυτό δεν μπορώ να στο συγχωρήσω .ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: