Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Τέλος στα Microsoft Windows



Είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη αυτό που να έχει την ελάχιστη σχέση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να μην γνωρίζει τα Windows της microsoft . Αυτή είναι στα σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία τους . Έκαναν την χρήση του υπολογιστή εύκολη στο μέσο άνθρωπο . Ως αποτέλεσμα , ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Το λειτουργικό του σύστημα είναι το πιο διαδεδομένο και πλέον την συνήθεια του κόσμου να χρησιμοποιεί απλά αυτό που έχει μάθει τόσα χρόνια την εκμεταλλεύεται βγάζοντας πανομοιότυπες καινούργιες εκδόσεις που αναγκάζουν τον χρήστη να αλλάζει μηχανήματα και να πληρώνει συνεχώς την συνήθειά του ...

Δεν είμαι από αυτούς που εκμηδενίζουν την συνεισφορά της microsoft στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την διάδοσή τους στον μέσο χρήστη . Αντιθέτως πιστεύω έχει συνεισφέρει τα μέγιστα . Το θέμα ξεκινά για μένα από το σημείο που η συνήθεια του χρήστη σε ένα λειτουργικό σύστημα γίνεται μέσω εκμετάλλευσής του .

Στα φοιτητικά μου χρόνια είχα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή και με άλλα λειτουργικά συστήματα κυρίως για την πραγματοποίηση εργασιών για κάποια μαθήματα . Τότε έμαθα για το linux με του οποίου την φιλοσοφία συμφωνώ απόλυτα .

Τί είναι το linux ? Ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο αναπτύσσεται παγκοσμίως μέσω ίντερνετ από εθελοντές προγραμματιστές οι οποίοι παίρνουν ελεύθερα το κώδικά του , τον εμπλουτίζουν - εξελίσσουν και διανέμουν πάλι δωρεάν .

Στην πραγματικότητα , παρόλο που η ιδέα του ελεύθερου λογισμικού με γοήτευε , το linux πριν 10 χρόνια δεν μπορούσε να μου καλύψει το ίδιο εύκολα τις ανάγκες-συνήθειες που μου είχαν δημιουργήσει τα windows . Μικρά προβλήματα χρειαζόντουσαν για την λύση τους ψάξιμο και γνώσεις πάνω στο λειτουργικό για να λυθούν . Το linux δεν ήταν εύκολο για τους πολλούς .

Η αλήθεια είναι πως έχω 2 ολόκληρα χρόνια να έρθω σε επαφή με το linux . Λίγες μέρες πρίν αποφάσισα μια και είχα χρόνο αυτές τις γιορτινές μέρες να κατεβάσω μια διανομή και να δω τί γίνεται ... Κατεβάσα το UBUNTU linux και άρχισα να κάνω την εγκατάσταση σε ένα παλιότερο laptop . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Η εγκατάσταση έγινε με 7 κλίκ . Στα ελληνικά φυσικά , το πληκτρολόγιο δουλεύει τέλεια , το ίντερνετ επίσης χωρίς καμία ρύθμιση , οι εκτυπωτές , το σκάνερ , ακόμα και το MSN . Αντί για το office της microsoft υπάρχει το openoffice που κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο μιας και μπορώ να γράφω εύκολα σημειώσεις με μαθηματικά σύμβολα . Μέσα σε λίγη ώρα είχα τα πάντα να δουλεύουν τέλεια χωρίς να μπορώ να βρώ κάτι που δεν μπορώ να καταφέρω . Το παλιό λάπτοπ τρέχει πολύ πιο άνετα και γρήγορα .

Για μένα δεν υπάρχει γυρισμός . Το Linux είναι έτοιμο για τον μέσο χρήστη . Πανεύκολο , φρέσκο , γρήγορο , σταθερό και φυσικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ !!!
Το επόμενο βήμα είναι να το μάθει ο πολύ κόσμος , απλά δοκιμάζοντάς το για μια φορά . Όταν αυτό γίνει πιστεύω ότι θα έχει έρθει το τέλος για τα windows .

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: