Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Ατμόσφαιρα δηλητήριο στην Θεσσαλονίκη!



Αναδημοσιεύω από άρθρο της ελευθεροτυπίας :

"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υπερδιπλάσιες τιμές ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τα ανώτατα όρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη παραμονές των εορτών."

Οι θεσσαλονικείς εκτός από την φρικτή κίνηση στον κέντρο της πόλης , τα λεωφορία του ΟΑΣΘ που είναι όλα γεμάτα και δεν σταματάνε στις στάσεις ,έχουν να αντιμετοπίσουν και την ατμοσφαιρική ρύπανση . Τα επικίδυνα αιωρούμενα σωματίδια βρίσκονται στην ατμόσφαιρα της πόλης σε υπερδιπλάσιες ποσότητες από τα επιτρεπτά όρια . Κάθε φορά που αναπνέει ο θεσσαλονικιός μια ποσότητα καρκινογόνων σωματιδίων επικάθεται στα πνευμόνια του . Τα κρούσματα καρκίνου έχουν αυξηθεί σε επίπεδο μάστιγας στην πόλη .

Το κακό είναι ότι ο καρκίνος είναι άοσμος μάλλον και οι πολίτες δεν τον αντιλαμβάνονται όπως θα έπρεπε . Σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις όταν τα όρια ρύπων ξεπεραστούν απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέχρι να επανέλθουν στα φυσιολογικά . Αντίθετα στην ελλάδα κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει παρθεί . Οι πολίτες αφήνονται εκτεθειμένοι και κανείς δεν φροντίζει για την προστασία τους .

Μήπως τελικά πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να προστατεύσετε μόνοι σας τους εαυτούς σας ? Μήπως ήρθε η ώρα να τσαλακώσετε τους ατσαλάκωτους αυτής της πόλης που σας αφήνουν να αργοπεθαίνετε ενώ αυτοί προτιμούν να ζουν στο χλιδάτο , καταπράσσινο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ?

1 σχόλιο:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Αναζήτηση δότων Αιμοπεταλίων για 6χρονο αγοράκι με οξεία Λευχαιμία
ANΑΖΗΤΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ+

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ
ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό)

(2310 993506 & 2310 993944)
Διαδώστε όσο μπορείτε